Näoraamatu vene keelselt meisterkoka lehelt leidsin sellise huvitava retsepti. Kuigi kasutasin sealiha, oli maitse igati mõnus. Kõrvale keetsin värsket kartulit.
Korea moodi kurgid lihaga.
2 pikk kurk
400 g (või veidi vähem) veise- või sealiha
1 keskmine sibul
1 magus punane pipar
2 küünt küüslauku
1 tl tšillipulbrit
400 g (või veidi vähem) veise- või sealiha
1 keskmine sibul
1 magus punane pipar
2 küünt küüslauku
1 tl tšillipulbrit
Kastmeks:
1/2 tl suhkrut
1tl jahvatatud koriandrit
2 spl 5% äädikat
1/2 tl suhkrut
1tl jahvatatud koriandrit
2 spl 5% äädikat
3-4 spl sojakastet
1 tl soola
3-4 spl taimeõli
1 tl soola
3-4 spl taimeõli
Lõika kurgid pooleks
või kolmeks tükiks. Lõigatud jupid poolitada pikuti pooleks ja lõika 3-4
viilu.
Pane need kaussi, riputa üle soolaga ja lase
seista 15-20 minutiks, et mahl eralduma hakkaks. Siis vajuta kurk veidi kuivemaks ja kalla üleliigne mahl ära. Laota peale tšilli, paprika, koriander, küüslauk ja suhkur.
Liha lõika õhukesteks ribadeks. Sibul lõika poolrõngasteks. Kuumuta pannil taimeõlis liha, kuumus peab olema
tugev kogu aja. Küpseta kuni vedelik on aurustunud, segades pidevalt (1 minut), lisa sibulad ja kohe sega. Siis
sojakaste, Prae paar minutit ja jätka segamist. Seejärel valatakse kohe kurkidele. Lisatakse äädikas. Pärast 5 minutit segades. Serveeri salat kohe soojalt või jahutatoatemperatuurini.
Mulle tundus, et ilma lihata sobiks see salati laadne toit väga hästi grillliha kõrvale.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar