Kuigi Koduvana seda heaks ei kiida, värvime meie juhmi järjekindlusega juba lihavõtte reedel oma munad ära. Sel korral olid meil miskit huvitavad värvid, mida tuli pihku tilgutada ja fooliumilaadse paberiga veel üle töödelda.
Kunagi kusagilt jäi silma hapukapsasupi retsept, kuhu oli lisatud põldube. Vist oli tegemist leedukate Kööginurgaga. Aga muidugi ma seda enam üles ei leidnud. Tegin siis nii nagu paremaks pidasin.
Hapukapsasupp ubadega.
500 g hapukapsast
1 porgand
1 seakoot
1 kl põldube
vett
soola, pipart
Leotasin oad ja panin koos kapsa ja lihaga keema. Siis lisasin porgandi ja maitsestasin. Vett panin nii palju, et hakkas suppi meenutama. Veidi enne lõppu lõikasin koodilt liha tükkideks ja lisasin uuesti supile.
Pashata ikka lihavõtteid pole. Nii tegin selgi aastal, kuid sama retseptiga, mis eelmisel. Lisasin vaid kreeka pähkleid ja suhkrustatud ananassi.
Teised sel nädalavahetusel tehtud toidud tulid minu juurde aprilli Nipiraamatust (nr 86)
25 g pärmi
200 ml käesooja vett
475 g jahu
10 g soola
40 g suhkrut
1 muna
75 g võid
Täidis:
50 g sulavõid
200 g juustu
150 g sinki
50 g marineeritud kurki
Pärmitaigna eest kandis hoolt mu leivamasin.
Rulli tainas lahti ja määri võiga. Jaota sellel ühtlaselt riivjuust, singikuubikud ja kurk. Suru täidis veidi kinni. Lõika 4 x 4 cm ruudud ja aseta keeksivormi. Lase 15 minutit kerkida ja küpseta 200 kraadises ahjus.
Kartuli- kodujuustupulgad
5 keedetud kartulit
100 g kodujuustu
2 sl jahu
2 muna
soola, pipart
riivjuustu
Keeda kartulid ja vajuta pudruks. Sega hulka kodujuust, munad, jahu ja maitseained. veereta pulgad. Veereta neid riivsaias ja prae ohtras õlis.
Kreekapärased hakklihapallid.
600 g hakkliha
1 muna
2 sibulat
1 dl värsket peterselli
5-6 piparmündilehte
1 tl paprikapulbrit
1/2 tl köömneid
1/2 tl musta pipart
1 tl kaneeli
3 sl mett
1 tl soola
5-6 piparmündilehte
1 tl paprikapulbrit
1/2 tl köömneid
1/2 tl musta pipart
1 tl kaneeli
3 sl mett
1 tl soola
100 g rukolat
kirsstomateid
Pane köögikombaini hakkliha, kõik maitseained ja muna. Töötle segu ühtlaseks ja vormi kanamuna suurused pallid ja lüki nad grilltiku otsa. Pane vormi ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15- 20 minutit. umbes poole küpsemise ajal lisa vormi ka tomatid. Serveeri rukolaga.
Kirsstomatid jäid ostmata- asendasin tomativeeranditega ja lisasin ka punast paprikat põnevuseks.
kirsstomateid
Pane köögikombaini hakkliha, kõik maitseained ja muna. Töötle segu ühtlaseks ja vormi kanamuna suurused pallid ja lüki nad grilltiku otsa. Pane vormi ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15- 20 minutit. umbes poole küpsemise ajal lisa vormi ka tomatid. Serveeri rukolaga.
Kirsstomatid jäid ostmata- asendasin tomativeeranditega ja lisasin ka punast paprikat põnevuseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar