Lehed

esmaspäev, 27. aprill 2015

Kreemine pasta ja karulauguvõie

Seekordsed retseptid varastasin Kristeli Toidujuttude blogist. Seal veidi ringi uurinult, olen kindel, et varastan miskit kunagi veel. Väga põnev ja omanäoline.

Lõhepasta


linguine (või penne) pastat
200g lõhefileed
jupp porrut2dl kohvikoort
oliivõli
värskelt riivitud parmesani
Keeda pasta soolaga maitsestatud veel al dente.Samal ajal kui penne keeb, prae oliivõlis lühikest aega porru ning mõne minuti pärast lisa kuubikuteks tükeldatud lõhe. Prae kuni lõhe on kergelt valmis, lisa kohvikoor ning kuumuta keemiseni. Maitsesta soola, sidrunipipra ja vähese sidrunimahlaga. Sega kastme hulka keedetud pasta ning kuumuta paar minutit. Serveeri värskelt riivitud parmesaniga. 

Keegi soovitas seda pastat teha külmsuitsulõhega. Nii tegin siis seda ka mina.


Kevadine karulaugumääre


200 g maitsestamata ricotta kohupiima
2 kirsstomatit
2 väikest (60g) värsket kurki
peotäis värsket karulauku
Himaalaja soola (või tavalist soola)
värskelt jahvatatud pipart
(Soovi korral kastme vedeldamiseks) keefiri


Koori kurk ja lõika tomatid, kurk ja karulauk väiksemaks. Sega kõik koos ricottaga blenderisse kokku ning purusta ühtlaseks. Kui segu on liiga paks võid vedeldamiseks lisada keefiri. Maitsesta soola ja värskelt jahvatud pipraga. Sobib serveerimiseks nii leivakattena kui ka juurviljade dipikastmena. 

Kasutasin tuubi ricottat ja saingi väga vedela olluse. Määrdeks sobimatu, aga hea kastmeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar