Seekordsed retseptid varastasin Kristeli Toidujuttude blogist. Seal veidi ringi uurinult, olen kindel, et varastan miskit kunagi veel. Väga põnev ja omanäoline.
Lõhepasta
linguine (või
penne) pastat
200g lõhefileed
jupp porrut2dl kohvikoort
oliivõli
värskelt riivitud parmesani
200g lõhefileed
jupp porrut2dl kohvikoort
oliivõli
värskelt riivitud parmesani
Keeda pasta soolaga maitsestatud veel al dente.Samal ajal kui penne keeb, prae oliivõlis lühikest aega
porru ning mõne minuti pärast lisa kuubikuteks tükeldatud lõhe. Prae kuni lõhe
on kergelt valmis, lisa kohvikoor ning kuumuta keemiseni. Maitsesta soola,
sidrunipipra ja vähese sidrunimahlaga. Sega kastme hulka keedetud pasta ning
kuumuta paar minutit. Serveeri värskelt riivitud parmesaniga.
Keegi soovitas seda pastat teha külmsuitsulõhega. Nii tegin siis seda ka mina.
Kevadine karulaugumääre
200
g maitsestamata ricotta kohupiima
2 kirsstomatit
2 väikest (60g) värsket kurki
peotäis värsket karulauku
Himaalaja soola (või tavalist soola)
värskelt jahvatatud pipart
(Soovi korral kastme vedeldamiseks) keefiri
2 kirsstomatit
2 väikest (60g) värsket kurki
peotäis värsket karulauku
Himaalaja soola (või tavalist soola)
värskelt jahvatatud pipart
(Soovi korral kastme vedeldamiseks) keefiri
Koori kurk ja lõika tomatid,
kurk ja karulauk väiksemaks. Sega kõik koos ricottaga blenderisse kokku ning
purusta ühtlaseks. Kui segu on liiga paks võid vedeldamiseks lisada keefiri.
Maitsesta soola ja värskelt jahvatud pipraga. Sobib serveerimiseks nii
leivakattena kui ka juurviljade dipikastmena.
Kasutasin tuubi ricottat ja saingi väga vedela olluse. Määrdeks sobimatu, aga hea kastmeks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar