Lehed

kolmapäev, 3. juuni 2015

Pasta veiseraguuga

Kuigi nimi peen, on tegemist lihtsa makaronid-hakklihaga sarja toiduga.

Pasta veiseraguuga.

100 g peekonit või pancetta´t
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 loorberileht
 800 g (veise)hakkliha
500 ml punast veini
90 g tomatipastat(püreed)
400 g tagliatelle´t
riivitud parmesani

Lase sügav pann kuumaks. Pane peekon pannile ja küpseta keskmisel või suurel kuumusel 2 minuttit või seni, kui hakkab pruunistuma. Lisa sibul, küüslauk ja loorber. Prae kuni sibul hakkab pruunistuma. Lisa hakkliha ja prae u 4 minutit- kuni hakkab pruunistuma. Lisa vein, tomatipasta ja 250 ml vett. Sega hoolikalt. Aja keema ja siis vähenda kuumust ja lase kaane all 40 minutit tasasel tulel keeda. Võta kaas pealt ja lase veel 40 minutit keeda- kuni kaste on paks ja läikiv.
Umbes 20 minutit enne raguu valmimist aja keema suur pott soolaga maitsestatud veega. Keeda selles pasta al dente. Kurna ja sega kastmega või paku eraldi. Kaunista parmesaniga.

Kuna veini ei raatsinud osta, siis asendasin selle punase veini äädikaga. Hakkliha oli sea oma ja makaronid sellised liblikad.
Maitselt meenutas ta seda pastarooga, mida mehed Itaalias restoranis sõid.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar