Lehed

teisipäev, 19. aprill 2016

Riis ja kana

Retsept pärit Jamie Retseptide aastaraamatust 2014/15

Jollofi riis

8 kanakintsu
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl valget pipart
õli
600 g väätidega kirsstomateid
4 sibulat
6 küüslauguküünt
1/2 - 1 tšillipipar
peterselli
2 sl tomatipastat
500 g tomateid
750 ml puljongit
500 g riisi
1 sidrun

kuumuta ahi 180 kraadini. Sega kanakintsud kausis koriandri, pipra ja soolaga. Kalla suurde potti õli ja küpseta koibi kahelt poolt kuni on pruunid. Aseta nad pannile ja ahju 30- 40 minutiks küpsema. Lisa poole küpsemise pealt kirsstomatid.
Kalla kanapraadimise potti õli, prae selles sibul, küüslauk, tšilli ja petersellivarred. Kalla peale tomatipasta, tükeldatud tomatid ja puljong. Lisa riis ja keeda vaiksel tulel 20 minutit. Kui jääb liiga kuiv, lisa vett. Sega aeg- ajalt.Pane potti petersell ja kalla pannilt mahlad ja eemaldatud sabadega kirsstomatid. Suru nad riisi sisse puruks. Kana võib eraldi serveerida. Lõpuks lisa sidrunitükid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar