Lehed

kolmapäev, 15. jaanuar 2014

Hapukapsas koogiks !?!

Üldiselt olin elevil, kui leidsin näoraamatust järjekordse üllitise- hapukapsa- šokolaadikoogi. Kuidagi tõeliselt sobimatu kooslus- eksju? Kook aga tuli ahjust välja ja midagi muud ebatavalist polnudki märgata, kui et plaadikoogil oli saba? keel? või noku?- olenevalt vaataja silmadest ja rikutuse astmest.
 

Hapukapsaga šokolaadikook

100 g mitte väga haput hapukapsast

50 g kakaopulbrit

300 g e. 5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
0,25 tl soola
150 g toasooja magedat võid
250 g suhkrut (3 dl)
3 toasooja suurt muna
1 tl vanilliekstrakti
2,5 dl väherasvast piima

Šokolaadiglasuur:
100 g tumedat 70% šokolaadi
50 g magedat võid


Kuumuta ahi 160 C kraadini. Määri 3liitrine rõngasvorm võiga.
Sõelu kakaopulber, jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool kaussi.
Hõõru või suhkruga heledaks vahuks (nt mikseriga). Lisa ükshaaval vahustades munad ja vanilliekstrakt.
Lisa kolmandik kuivainesegust või-munasegule, siis lisa pool piimast ja sega läbi. Siis lisa taas kolmandik kuivainesegust, ülejäänud piim, sega. Lõpuks sega juurde allesjäänud kuivainesegu ning hakitud hapukapsas.
Vala tainas võitatud rõngasvormi ning küpseta 160kraadise ahju keskosas 45 minutit, kuni keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Lase koogil vormis täielikult jahtuda, siis kummuta tordialusele.

Glasuuri tegemiseks sulata väikeses potis ettevaatlikult või ja šokolaad, sega ühtlaseks. Lase veidi jahtuda, siis tõsta lusika abil koogile, lastes glasuuril mööda koogi külge maha valguda.

 
Mina tegin variatsiooniks plaadikoogi ja glasuur jäi ka panemata.
 



 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar