Lehed

laupäev, 11. jaanuar 2014

Jälle laupäev!

Suvikõrvitsa- hakklihavorm

(Naistelehest nr 2 (404)/2014)


350 g hakkliha
1 sibul
2 küünt küüslauku
1 dl riivsaia
2  muna
soola, pipart

600 g suvikõrvitsat
riivjuustu

Valmista hakklihast jt segu- võib peenemaks hakkida köögikombainiga. Suvikõrvits lõika pikkadeks viiludeks. Viilud ja hakklihasegu aseta ahjuvormi. Kõige alla ja peale suvikõrvits. Kata juustuga ja ahju- 200 kraadi 30- 35 minutit
 
kui alguses kahtlesin, et mingit vedelikku sisse ei läinud, kas mitte kuivaks ei jää, siis valminult oli väga mahlane.

Päevalehe LPs  (11.01.14) olid huvitavad "pannkoogid"

Rohelise sibulaga Hiina pannkoogid

Taigen:
 
2 suurt kruusi jahu (300 g)
1 suur kruus vett
Sega valmis, pane pooleks tunniks külma.
 
Täidis:
 
150 g rohelist sibulat (punt)
soola
õli pintseldamiseks
(küüslauku)
 
Jaga tainas kuueks palliks. Rulli 1 pall lamedaks, määri õliga, kata rohelise sibulaga, rulli kokku ja keera see rull nagu uss rulli. Siis rulli taignarulliga jälle lamedaks ja küpseta pannil õli sees.
 
Kaste:
5 sl sojakastet
2 sl sidrunimahla või riisiäädikat
1 sl mett
1 sl riivitud ingveri mahla
1 tl seesamiõli
1 sl hakitud rohelist sibulat
 
Küpsed pannkoogid lõikuda- rebida pisemaks ja söömisel kasta kastmesse. Kuna kaste on soolane, siis pane tainale minimaalselt soola.
 
 
 
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar