Lehed

pühapäev, 19. jaanuar 2014

Viinerist teistmoodi

Kööginurga jaanuari (2014/01) numbris oli viineriga kõvasti mängitud- täideti, pandi leht- või saiataignasse ja tehti kotletiks juustuga... Mina alustasin proovimist esimesest leheküljest-

Täidetud viinerid.

8 pikka viinerit ( 1 kg = 16 tk)

Täidis- I-
200 g keedetud peeti
100 g sulatatud juustu
50 g sibulat
1 sl sidrunimahla

II-
1 väike kabatšokk või pastinaak
100 g porgandit
100 g sulatatud juustu
50 g sibulat
1 tükk juurpeterselli või -sellerit

Valmista täidised: riivi jämeda riiviga peet, kabatšokk, maitsejuurviljad ja porgand. Haki sibul.
Prae riivitud peeti 7- 8 minutit, piserda sidrunimahlaga. Prae ka teised eraldi. Sega täidised. Lõika viinerid pikuti pooleks, kuid jäta otsad kinni. Lao viinerid küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Paota lõikeavad laiali. Pane viinerite vahele täidis. Tõsta plaat keskmise kuumusega ahju ja küpseta 12- 15 minutit.

Õpetuses soovitati süüa kruubipudruga, aga nad on ka ilma millegita maitsvad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar