Laevahuku ahjuvorm.
400 g hakkliha
soola ja purustatud musta pipart
1/2 tl küüslaugupulbrit
1 hakitud sibul
3 suur keedukartulit, kooritud ja viilutatud
2 õhukeselt viilutatud porgandit
200 g hakitud sellerit
1 hakitud paprika
200 g keedetud riisi
1 purk purustatud tomateid
soola ja purustatud musta pipart
1/2 tl küüslaugupulbrit
1 hakitud sibul
3 suur keedukartulit, kooritud ja viilutatud
2 õhukeselt viilutatud porgandit
200 g hakitud sellerit
1 hakitud paprika
200 g keedetud riisi
1 purk purustatud tomateid
1 purki sooja
vett
1 tl kuivatatud Itaalia
maitsetaimiCajun maitseained
200 g riivjuustu
Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri ahjuvorm rasvainega. Pruunista hakkliha
ja maitsesta soola, pipra ja küüslaugupulberiga. Aseta vormi põhja sibulakiht, siis
kartul, puista kihtide vahele maitsestamiseks kergelt
soola ja pipart. Edasi porgandid, seller
ja paprika, keedetud riis, siis pruunistatud hakkliha. Klopi
kokku tomatipüree ja vesi ja maitsesta. Vala ühtlaselt üle pajaroa. Kata kaanega ja küpseta 180 kraadi juures umbes 1 tund, eemalda kaas,
puista juust peal ja uuesti ahju kuni
juust on sulanud.
Legend räägib, et kui laev läks põhja, siis kaldale uhutud- ujunud keetsid endale kõigest sellest, mis kätte juhtus esimese roa- ja selline siis tuligi. Oma fantaasia järgi võib ka kõiki elemente muuta ja asendada. Nii et toit tuhande võimalusega.
Vormi kõrvale keetsin veidi aedoa kaunu ja praadisin neid pannil õlis. Kuna suutsin fotoka mälukaardi hästi ära panna, siis pildid veelgi viletsamad, kui alati.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar