Tomatine ahjupoti-guljašš-supp
500
g sealihast guljašši
600
g kartuleid
250
g porgandeid
1
sibul
2
küüslauguküünt
250
g kirss-ploomtomateid
400
g tomatipastat
150
g marineeritud kurki
1
sl mett
1
puljongikuubik
õli praadimiseks
Lõika kartulid kuubikuteks, porgandid
viiludeks ja tõsta ahjupotti. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli, lisa
sibul. Kui sibul on muutunud kergelt klaasjaks, lisa lihatükid ja küüslauk. Kui
liha on pruunistunud, pane pannile tomatid. Kõige lõpuks sega juurde mesi,
tomatipasta ja puljongikuubik. Vala segu potti ja lisa veel nii palju keeva
vett, et poti sisu oleks kaetud. Küpseta kaane all tund aega 180kraadises
ahjus. Viiluta kurk ja sega supi sisse. Vajadusel lisa magusust, soolasust või
hapukust. Lase kaane all veel viis minutit tõmmata ja serveeri.
*Serveeri
suppi hapukoore ja värskete hakitud ürtidega.
Mina jätsin sealiha ära ja kasutasin lisaks 1/2 l purki põldoa suppi sealihaga. Lisaks praadisin 1 suure punase paprika ja lõpuks lisasin paki kivideta oliive. Porgandid unustasin panemata- meenus alles kui supp oli valmis. Supile lisasin tummisust peotäie aedoa kaunade ja 450 g minifrikadellidega. Pipra asemel hakkisin sisse 1/2 tšillikauna.
Proovisin küll koguseid madalaid hoida, aga suppi tuli ikka pool potti. Meie väikepere ohkas igatahes, et sööme taas nädala...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar