Hakklihavorm pikantsel padjal.
400 g seahakkliha350 g juustu
125 ml hapukoortˇ
125 ml majoneesi
5 muna
1 sibul
1 porgand
Valmista esmalt põhi e padi- sega riivjuust munade, hapukoore ja majoneesiga. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud ja rasvaga määritud vormi. Küpseta 20 minutit 200 kraadises ahjus.
Koori ja tükelda sibul. riivi porgand. Hauta köögivili ja sega hakklihaga. Kata küpsenud juustupadi hakklihaseguga. Küpseta ahjus veel 40 minutit.
Läksin veidi alt sellega, et küpsetasin klaasvormis ja ei tahtnud sinna külma liha panna- kuumutasin siis ka hakklihasegu enne pannil läbi.
Rosmariinimaitselised kartulid.
700 g väikseid värskeid kartuleid
2- 3 rosmariinivart
1 küüslauk
3 sl õli
1 1/2 sl soola
Pese kartulid hoolikalt, harja. Keeda 7 minutit. Vala vesi pealt ja auruta kuivaks. Jaga küüslauk küünteks ja maitsetaim lehekesteks. Pane kartul ja küüslauk ahjuvormi, piserda peale õli ja riputa sool ja maitsetaimed. Tõsta ahju ülemisele siinile 200 kraadi juurde 25- 30 minutit, kuni mugulad on pruunid. Sega aeg- ajalt ja piserda õli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar