Nagu postituse pealkiri ütleb- hästi unustatud vana on uus- kaneelilõõtsa retsept käis juba mitu aastat tagasi (2011) mööda toidublogisid ja foorumeid. Sai teda siis igatmoodi proovitud- kasutasin ka külmutatud leht- või pärmilehttainast. Sel korral leidis Taali retsepti Naistelehest. jahu tuli küll tunduvalt rohkem panna, kui seal kirjas oli. Ja minu taigna sõtkus- kergitas leivamasin.
Kaneelilõõts.
Tainas:
50 g pärmi
250 ml piima
100 g võid
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
600 g nisujahu
Täidis:
100 g võid
2 dl suhkrut
2 sl jahvatatud kaneeli
Lahusta pärm soojas vees. Sulata või. Lisa toasoe piim ja vala segu pärmi hulka.
Sega juurde sool ja suhkur. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.
Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Täidise jaoks sulata või. Sega omavahel suhkru ja kaneel.
Rulli tainas nelinurgaks. Määri lahtirullitud tainas sulavõiga ja raputa peale kaneeli-suhkru-segu.
Lõika tainas 6-ks ribaks (ca 5 cm laiuseks) ja tõsta ribad üksteise peale ning lõika kuhi 5-6 ruuduks. Tõsta taignaruudud võitatud keeksivormi külili.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Lase küpsenud saial veidi jahtuda ja eemalda siis vormist.
50 g pärmi
250 ml piima
100 g võid
0.5 tl soola
1 dl suhkrut
600 g nisujahu
Täidis:
100 g võid
2 dl suhkrut
2 sl jahvatatud kaneeli
Lahusta pärm soojas vees. Sulata või. Lisa toasoe piim ja vala segu pärmi hulka.
Sega juurde sool ja suhkur. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina.
Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Täidise jaoks sulata või. Sega omavahel suhkru ja kaneel.
Rulli tainas nelinurgaks. Määri lahtirullitud tainas sulavõiga ja raputa peale kaneeli-suhkru-segu.
Lõika tainas 6-ks ribaks (ca 5 cm laiuseks) ja tõsta ribad üksteise peale ning lõika kuhi 5-6 ruuduks. Tõsta taignaruudud võitatud keeksivormi külili.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Lase küpsenud saial veidi jahtuda ja eemalda siis vormist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar