Lehed

laupäev, 6. detsember 2014

Harjutusi sünnipäevaks

Kuigi tütre sünnipäev alles nädala sees, sai tehtud ebatrraditsioonilist toitu- salatit ja lihapirukat.

Kalkuni ahjupirukas (Hakklihaga)

Naisteleht nr 49 (451)

700 g kalkuni rinnafileed (hakkliha)
100 g spinatit
4 muna
100 g täistera kaerahelbeid
2 küüslauguküünt
meresoola
pipart
võid

Purusta kaerahelbed, küüslauk ja spinat. Lisa saadud massile võimalikult peeneks hakitud filee, sega juurde munad ja maitsesta.
Määri vorm (26 cm) võiga ja vala segu vormi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 40 minutit.

Salat Kingitus

Kööginurk 2014/12 detsember. Jõuluroad

150 g kanarinnakut
120 g porgandit
70 g sibulat
50 g kreeka pähkleid
50 g kõva juustu
2 väikest muna
3 sl õli
rohelist sibulat
majoneesi
pipart
soola

Keeda kanaliha soolaga maitsestatud vees. Lase jahtuda, tükelda. keeda porgandid pehmeks ja munad kõvaks. Tükelda. Haki pähklituumad. Riivi juust jämedalt. Haki sibulad ja hauta õlis klaasjaks. Sega kõik kokku, maitsesta. vooderda neljakandiline karp küpsetuspaberiga. Vala salat karpi ja suru kokku. Aseta külmkappi mõneks ajaks. Kalla taldrikule ja kaunista.

Birute õpetas heeringast huvitava leivamäärde tegemist-


Juudi heeringas

2 antoonovkat (haput õuna)
2 heeringafileed
1 kl 30 % hapukoort
0, 5 tl muskaatpähklit

Riivi jämedalt õunad, haki heeringas peeneks. Sega kõik ja pane vähemalt 2 tunniks külmkappi. Võib süüa leivakattena vm kuis fantaasia võtab.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar