Sealihalõigud
Ungaripärane paprikakaste ja riis.
Kaste:
2 eri värvi paprikat
1 punane sibul
1 porgand
1 fenkol
1 õun
õli
2 tl suitsumaitselist paprikapulbrit
4- 5 värsket loorberilehte
4 küüslauguküünt
2 sl palsamiäädikat
700 g tomatipüreed
500 g seafileed
1 tl jahvatatud koriandrit
600 g täistera või basmati- kiirriisi
70 g rukolat
1 sidrun
4 sl maitsestamata jogurtit
Puhasta ja tükelda paprikad, sibul, porgand, õunad ja fenkol. soovitav viilutada kõik köögikombainiga. Kalla haudepotti 2 sl õli ja pane sinna kõik aedviljad, lisa paprikapulber ja loorber. Purusta hulka küüslauk, maitsesta soola ja pipraga. Hauta aeg- ajalt segades.
keskmise suurusega kastrulisse pane riis ja 2 kruusitäit keeva vett. Lisa soola, kata kaanega ja keeda vahel segades. Lõika liha medaljonideks, suru peoga õhemaks, hõõru pipra, soola ja jahvatatud koriandriga ja 1 tl õliga. Pane grillpannile küpsema. Grilli mõlemamlt poolt pruuniks.
Lisa paprikale palsamiäädikas ja tomatipüree, maitsesta ja lase keema. Puista riis üle veidikese paprikapulbriga. Maitsesta rukkola sidrunimahlaga ja vähese soolaga, ning sega suurem osa sellest kastmesse. kalla kaste vaagnale, aseta sellesse liha ja puista pealeülejäänud rukola. Kaunista jogurtga ja serveeri riisiga.
Meenutas letšot, aga siis oleks pidanud ka veidi suhkrut lisaama.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar