Peedi- tatra- hakklihavorm
- 500 g peeti
- 400 g lambahakkliha
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 2 dl tatratangu
- 250 g 30% hapukoort
- soola ja musta pipart
Keeda peete 40-50 minutit, kuni need on küpsed. Lase peetidel külmas vees jahtuda, siis koori ja riivi. (Võid kasutada ka valmiskeedetud ja -riivitud peete).
Loputa tatratang jooksva vee all, siis keeda soolaga maitsestatud vees 10-15 minutit. Nõruta hoolega.
Pruunista hakkliha pannil omas rasvas. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Lisa hakklihale ja prae kergelt läbi.
Sega kõik ained* kausis omavahel, siis tõsta võitatud ahjuvormi. Küpseta 200kraadises ahjus 45-60 minutit.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (1/2008, Venäläinen punajuuri-tattarivuoka).
* Algretseptis on ette nähtud smetana-hapukoor, mille rasvasisaldus on ca 42% (Valio smetana). Asendasin selle meie 30% hapukoorega, aga ilmselt sobib ka 20% hapukoor.
riivisin peale ka veidi Parmesani.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar