Penne kreeka pähkli kastmega
2 sellerivart
1 porgand
1- 2 küüslauguküünt
1 sibul
4 sl õli
1 oksake rosmariini
50 g kuivatatud jõhvikaid
soola
pipart
sidrunimahla
500 g pennet
kreeka pähkleid
Ribasta- kuubista paprika, seller, porgand, sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli ja prae selles juurvilja 8- 10 minutit, aeg- ajalt segades. rosmariin peenesta, pähklid haki jämedalt. Lisa koos jõhvikatega pannile ning prae 3- 5 minutit. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga (veiniäädikaga).
Keeda makaronid al dente, kurna ja nõruta ja sega juurviljaga.
Adžaruli hatšapuri.
1 kg nisujahu
10 g pärmi
15 g suhkrut
10 g soola
400 ml vett või piima
25 g võid või 60 g õli
Täidiseks:
1, 5 kg imeruli või sulunguni juustu
10 muna
Peale: 50 ml piima
2 muna
Kuumuta vesi või piim 30- 35 kraadini. Lahusta selles suhkur , sool ja pärm.
Mõõda jahu kaussi. Kuhja keskele paras lohk. Kalla sinna pärmilahus.sega- sõtku ühtlaseks. Lisa õli , kata kauss rätiga ja tõsta sooja kerkima. Patsuta jahuste kätega kerkinud tainas alla ja lase veel 10- 15 minutit kerkida. Korde seda 15 minuti tagant veel 2 korda.
Riivi juust jämedalt. Sega munaga.
Jaota tainas 300 g pätsideks ja rulli nad piklikuks. Kata juustuseguga. Voldi servad peale ja suru tipust kokku. Kuju peaks tulema laevukese moodi.
Tõsta puri´d plaadile, määri servi muna- piimaseguga. Küpseta 250 kraadi juures 20- 25 minutit kuldseks. Tõsta ahjust välja ja löö peale 2 muna ja aseta veel 2- 3 minutiks ahju 8munad peavad jääma pooltoored). Ahjust välja võttes lisa tükike võid.
Minu hatšapuri kõht punnitas üles ja kõik munad panid plehku.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar