Lehed

pühapäev, 11. jaanuar 2015

Anni hapupiimakook

Kunagi oli see kook Aldise lemmik. Seda oskas teha vaid nende perekonnatuttav Anni. Ilustis paludes sain ka endale retsepti. Kui tahan lihtsat keeksi, siis teengi seda. Aastate jooksul olen ka kihva keeranud- kord unustasin sooda panemata ja imestasin, miks tuli plönn? Nüüd teen leivamasinaga.

Anni hapupiimakook

1 kl hapupiima
1- 2 muna
100 g margariini või õli
2,5 kg jahu (sellest 0,5 kl manna)
1 kl suhkrut
0,5 tl soodat
veidi soola
(sidrunikoort)

sulata rasvaine ja kõik segi. Küpseta nagu harilikku keeksi.

Kuna sain karbikese kanaaride safranit, siis proovisin tema värvivat toimet. Kas panin vähe, aga eriti polnud märgata. Vaid peened punakad täpid, kus õieleht.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar