Naistelehest leidsin näkileiva lasanje. Maitse poolest ei jäänud kuidagi alla lasanjeplaatidega tehtust. Kui esimesel päeval oligi veidi nätske, siis teisel juba päris mahlane.
Netist leidsin juustukoogi retsepti. Tegingi soodaga ja tulemus ei olnud eriti kerkinud. Ahjust tuli küll kummis ja kerkinult, aga kokku vajus.
Näkileivaga lasanje.
(Naisteleht 15. jaanuar/2014)
15 viilu Finn Crispi näkileiba
350 g hakkliha
2 sibulat
3 küüslauguküünt
3 sl magusat tšillikastet
3 sl õli
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
5 dl piima
2- 3 sl nisujahu
2- 3 dl musti oliive
10 viilu juustu
rukolalehti
Alusta hakklihakastme valmistamisest: puhasta ja haki sibul ja küüslauk. Kalla pannile toiduõli ja prae hakkliha kergelt läbi. maitsesta soola ja pipraga. Kalla pannile sibul ja küüslauk, prae . puista peale jahu ja sega kergelt. Kalla peale piim. Keeda kastet paksenemiseni.
Aseta määritud ahjuvormi kiht näkileiba, sinna peale 1/3 kastmest. Laota peale juustuviilud, tšillikaste ja korda kihte.Tõsta ahjuvorm 200 kraadi juurde umbes 25- 30 minutiks ahju küpsema. Natuke enne valmimist puista peale oliivid.
15 viilu Finn Crispi näkileiba
350 g hakkliha
2 sibulat
3 küüslauguküünt
3 sl magusat tšillikastet
3 sl õli
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
5 dl piima
2- 3 sl nisujahu
2- 3 dl musti oliive
10 viilu juustu
rukolalehti
Alusta hakklihakastme valmistamisest: puhasta ja haki sibul ja küüslauk. Kalla pannile toiduõli ja prae hakkliha kergelt läbi. maitsesta soola ja pipraga. Kalla pannile sibul ja küüslauk, prae . puista peale jahu ja sega kergelt. Kalla peale piim. Keeda kastet paksenemiseni.
Aseta määritud ahjuvormi kiht näkileiba, sinna peale 1/3 kastmest. Laota peale juustuviilud, tšillikaste ja korda kihte.Tõsta ahjuvorm 200 kraadi juurde umbes 25- 30 minutiks ahju küpsema. Natuke enne valmimist puista peale oliivid.
Netist leidsin juustukoogi retsepti. Tegingi soodaga ja tulemus ei olnud eriti kerkinud. Ahjust tuli küll kummis ja kerkinult, aga kokku vajus.
22 cm
koogivorm
250 g
toorjuustu
6 muna
140 g
suhkrut
60 g võid
100 ml
piima
1 sidruni
koor
2 sl
sidrunimahla
60 g
nisujahu (püüli)
20 g
maisitärklist
0,25 tl
soola
1
vanillikauna seemned (võib asendada 1 tl vanillsuhkruga)
0,25 tl
viinakivi*
Kuumuta ahi
160 kraadini. Pane koogivormi põhjale küpsetuspaber ja määri küljed
võiga + puista peale maisitärklis. Kui kasutad lahtikäivat
koogivormi, siis vooderda põhja väljastpoolt mitmekordse fooliumikihiga.
Valmista
ette koogivormist natuke suurem kuumakindel vorm ja aseta selle põhjale rätik.
Pane kaussi
või, piim ja toorjuust ning tõsta kauss vesivannile. Sega kuumutades, kuni
või ja toorjuust on sulanud. Tõsta tulelt.
Eralda
munakollased valgetest. Lisa kollased jahtunud piimasegule. Sega juurde ka 70 g
suhkrut, jahud, vanilliseemned, sool, sidrunikoor ja -mahl.
Eraldi
kausis vahusta munavalgeid (kauss peab olema täiesti puhas ja kuiv!). Kui
munavalged lähevad kergelt vahtu, siis lisa viinakivi. Jätka vahustamist, kuni
vaht muutub siidjaks. Lisa 70 g suhkrut ja vahusta veel, kuni mikserilabade
tõstmisel moodustuvad munavalgele pehmed tipud. Sega munavalged
ettevaatlikult ülejäänud tainaga – tee seda kolmes jaos!
Pane tainas
koogivormi, tõsta koogivorm omakorda suuremasse kuumakindlasse vormi rätiku
peale ja kalla välimisse vormi tulikuuma vett, nii palju, kui mahub. Aseta
vormid ahju, kõige alumisele siinile ja küpseta ca 70 minutit. Lülita ahi välja
ning jäta ahjuuks praokile veel 10 minutiks. Tõsta kook ahjust välja ja jäta
jahtuma. Enne söömist peab kook seisma külmkapis vähemalt 3 h, aga
eelistatavalt üleöö.
* Eestis on
viinakivi müügil näiteks Suhkrukunstis. Võimalik on seda asendada soodaga – tulemus
ei tule sama uhke, aga üsna ligilähedane.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar