Räägitakse, et baklažaani võib toidu sisse panna liha asemel. Selle toiduga sain kinnitust- minu lihausku mees on juba 2 korda söönud ja pole kordagi küsinud, kus liha?
Vürtsikas baklažaanikarrikookospiimaga
6-le
Valmistusaeg 60 minutit
2 keskmise suurusega baklažaani
Päevalilleõli praadimiseks
1 sl sinepiseemneid
8 karrilehte või paar loorberilehte
2 sibulat, peeneks hakituna
2 tšillikauna, peeneks hakituna (või veidi vähem, kui pelgad liiga tulist rooga)
2 tl jahvatatud koriandrit
2 tl jahvatatud kurkumit
400 g konserveeritud tomateid
400 g kookospiima
1 sl suhkrut
400 g keedetud või konserveeritud läätsi
Valmistusaeg 60 minutit
2 keskmise suurusega baklažaani
Päevalilleõli praadimiseks
1 sl sinepiseemneid
8 karrilehte või paar loorberilehte
2 sibulat, peeneks hakituna
2 tšillikauna, peeneks hakituna (või veidi vähem, kui pelgad liiga tulist rooga)
2 tl jahvatatud koriandrit
2 tl jahvatatud kurkumit
400 g konserveeritud tomateid
400 g kookospiima
1 sl suhkrut
400 g keedetud või konserveeritud läätsi
Lõika baklažaanid sektoriteks ja siis tükelda iga
sektor 3-4-ks tükiks. Kuumuta pannil õli ning prae baklažaan osade kaupa pannil
kuldpruuniks. Selleks kulub ca 3 minutit kummalegi poolele. Tõsta pannilt ära
taldrikule. Lisa pannile õli ning prae sinepiseemneid ning karri-/või
loorberilehti paarkümmend sekundit. Lisa sibul ning prae veel mõni minut. Lisa
tšilli ja vürtsid ning prae pannil õlis kõik läbi. Lisa veidi kookospiima ja
kuumuta veel minutijagu. Kalla järgmisena juurde ülejäänud kookospiim
ning tomatikonserv ning suhkur. Kui kaste on liiga paks, võid lisada ka veidi
vett. Hauta umbes pool tundi. Sega juurde keedetud(vastavalt pakendi juhisele)
või kurnatud läätsed (kui kasutad konservi) ning eelnevalt läbi praetud
baklažaan. Hauta veel umbes 10 minutit. Serveeri riisiga
ja serveerides puista peale värsket koriandrit.
Kuna nagu alati polnud läätsesid poes saada, asendasin nad ubadega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar