Lehed

teisipäev, 6. jaanuar 2015

Tom kha lõhega


Läksin kergema vastupanu teed ja leidsin retsepti Toidutarest. Libastusin koostisosadega- kuidagi ei raatsinud osta lõhefileed. Asendasin selle lõhehakklihaga. Paksoid loomulikult poes ei olnud- leppisin tavalise Hiina kapsaga. Paks ja maitsev tuli ikka.


Tom kha lõhega

Kui soovid nii Tai-pärast toitu kui kala, siis see supp on mõlemat – ja väga maitsval moel. Teravad maitseelamused on garanteeritud, kui lisad supiportsjonile ka punaseid tšillirõngaid. Mahedama supi nautija võib tšillist lihtsalt loobuda.
Valmistusaeg: 20-40 min

Lase riis väikeses potis külma veega keema ning jäta 15 minutiks hauduma.
Lase vesi supipotis keema, lahusta selles puljongipulber ning lisa kookospiim, seened, ingver, sidrunhein, laimimahl, pruun suhkur ja kalakaste. Kui supp on keema tõusnud, keera kuumus madalamaks. Pane terve lõhefilee supi sisse ja hauta 10 minutit. Seejärel tõsta kala taldrikule, eralda keskmise suurusega tükkideks ja tõsta kõrvale. Lisa supile paksoi lehed ja varred ning hauta 1 minut, kuni varred on õrnalt krõmpsud. Lisa keedetud riis ja keera kuumus täiesti maha. Lase supil 10 minutit kuumal pliidil tõmmata. Jaga supp taldrikutesse. Tõsta keskele lõhetükid, tšillirõngad, rohelised ürdilehed ja söö kohe. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar