Retsept on ringelnud meie pereringis juba ammusest ajast. Kust alguse sai pole aimugi, ega ka oluline enam.
Maksapasteet
1 kg maksa
3 keedetud muna
2 porgandit
2 sibulat
2 pakki võid
soola, pipart, loorberileht
50 g konjakit
Tükeldasin maksa ja praadisin pruuniks. Siis panin koos sibula ja porgandiga keema. Kui need pehmes, ajasin kõik läbi hakklihamasina 2 korda. Mikserdasin hulka või ja kuna konjakit polnud, siis Vana Tallinna. Alguses oli veidralt pähkline ja apesinikoorene maitse, hiljem tõmbus tagasi.
Pasteeti tuli 3 liitrise kausi täis. Ja jälle jama- saia polnudki!
Ja hakklihamasin tuli pesust läikiv ja helkiv- isegi uuena polnud ta nii kena!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar