Pidasin baklažaane venelaste toiduks ja nõuka ajal isegi ei vaadanud nende poole. Eriti jälk oli baklažaaniikra, mida poodides ikka leidus, kui kõik muu oli ära ostetud. Korra aga proovisin mõni aasta tagasi ja nüüd olen 100 % nende usku.
Baklažaanid Itaalia moodi.
(Kööginurk 7/2015 juuli)
1 suur baklažaan
1 paprika
450 g tomateid
300 g mozzarellat
100 ml õli
60 g jahu
30 g Parmesani
3 sl hakitud basiilikut
1 sibul
450 g tomateid
300 g mozzarellat
100 ml õli
60 g jahu
30 g Parmesani
3 sl hakitud basiilikut
1 sibul
Viiluta baklažaanid ja riputa soola peale. Lase tund seista. kuumuta potis õli ja hauta selles hakitud sibul. Lisa kooritud ja tükeldatud tomatid, soola ja hauta 10- 15 minutit. Tõsta jahtuma ja puista üle basiilikuga.
Pese baklažaanirattad soolast, kuivata majapidamispaberiga. Riputa peale jahu ja prae.
Määri kuumakindel ahjuvorm õliga. Pane vormi põhja kolmandik baklažaani, kolmandik mozzarellakuubikuid ja kiht tomati- sibula segu. Tee nii veel paar kihti. Riputa peale Parmesani.
Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30 minutit,
Minu tomatid veel küpsed polnud. Sellepärast asendasin nad paprikaga ja lisasin veidi ketšupit. Laps arvas, et ongi parem.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar