Lehed

laupäev, 29. august 2015

Kinnine pitsa

Minu saviahi on sel aastal tugevalt alaekspluateeritud. Kas on põhjuseks olnud laiskus, mugavus, ilm või ajapuudus, aga olen vaid paar korda sel aastal ta soojaks ajanud. Laupäev oli imeline ahjusoojaksajamise ilm. Nii panin leivamasinasse pitsapõhja kerkima ja ahju kütte. Taigna retsepti leidsin Pitsa raamatust.

Canzellone.

 385 g jahu
 38 g graham jahu
1 pakk kuivpärmi
1 tl soola
1 tl suhkrut
 75 ml õli
 355 ml sooja vett

Toppisin kõik taigna ained oma leivamasinasse.

Täidiseks hakkisin tomatit, praadisin sibulat ja hakkliha. keetsin ka mõned munad. Murendasin veidi juustu hakklihale ja keerasin küljed kokku.


Äparduma hakkas juba enne pannile jõudmist- tainast laiali patsutades tulid augud ja nii punnitas täidis igale poole välja.

Õunapabulad kukuvad juba puust. Nendega tegime vanaema õunakooki ja sellegi küpsetas ära ikka saviahi. Tainas lihtne pannkoogi tainas ja õunatükid sees.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar