Lehed

reede, 14. august 2015

Marineeritud suvikõrvits

Retsepti soovitas Nami- Nami portaal. Võimalik, et pingutasin veiniäädikaga üle, sest teisel päeval oli liiga hapu.

PRAETUD SUVIKÕRVITS ÜRDI-KÜÜSLAUGUMARINAADIS

1 kg saledamaid suvikõrvitsaid

soola ja musta pipart

3 sl hakitud värsket basiilikut

6 sl hakitud värsket peterselli (soovitatavalt siledalehist)

3 peenelt hakitud küüslauguküünt

5 sl külmpressitud oliiviõli

2 sl veiniäädikat

Pese rullkõrvitsad, lõika otsad maha. Lõika umbes 5-6 mm viiludeks. Tõsta suurele sõelale, puista peale umbes supilusikatäis soola ning sega läbi. Lase 30 minutit tõmmata, siis loputa kiiresti ning jäta köögipaberile või -rätikule tahenema. 

Kuumuta suurel praepannil õli, lisa umbes pool suvikõrvitsaviiludest ja prae mõõdukal kuumusel u 10 minutit, kord-kaks suvikõrvitsaviile pöörates, kuni need on kergelt kuldsed. 

Suvikõrvitsa praadimise ajal haki küüslauk, petersell ja basiilik peenelt, sega omavahel.

Tõsta praetud suvikõrvitsaviilud vormi, puista peale umbes pool ürdi-küüslaugusegust ja maitessta musta pipraga. Nirista peale veidi veiniäädikat. 

Prae ülejäänud suvikõrvits samal moel rohkes oliiviõli, siis lao vormi ning maitsesta ürdi-küüslaugusegu, musta pipra ning veiniäädikaga.

Lase toatemperatuuril 30 minutit kuni 2 tundi maitsestuda. Serveeri toatemperatuuril. Kui midagi üle jääb, siis pane kinnises karbis külmkappi. 

Retsept on mugandatud Leah Koenigi raamatust Modern Jewish Cooking (2015, Chronicle books)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar