Vaatasin lastest meisterkokkade saadet ja tundus, et Hollandi kastme valmistamisega saab hakkama ka kaheksa aastane. Pidin proovima. Kuna kodus polnud muud võid, kui päikesekuivatatud tomatitega, siis kaste pole kaunilt kollane, vaid kergelt roosa. Võid pidi retsepti järgi ikka pööraselt palju panema- minu meelest oli kaste kõige maitsvam, kui oli retsepti kogusest vaid kolmandik. Kuna telekas tehti kastet veiniäädikaga, siis sellise retsepti leidsin raamatust "Head Briti pubiroad"
Hollandi kaste
2 sl valge veini äädikat
2 sl vett
6 tera pipart
3 munarebu
250 g võid
2 tl värskelt pressitud sidrunimahla
soola, pipart
Pane äädikas ja vesi koos piprateradega keema.Vähenda kuumust ja hoia keemispiiril, kuni vedelikku on alles 1 sl. Klopi munarebud lahti ja klopi sisse äädikasegu. Sulata väikeses potis või ja kuumuta, kuni hakkab pruunistuma. Klopi sellesse kõigepealt 3/4 või kogusest ja sidrunimahl, seejärel ülejäänud või. Maitsesta. Kuumuta kloppides paksenemiseni.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar