Vahel tunduvad igasugu dieediliikumised veidrad, aga vahel on neil ka häid ideid. See retsept paleodieedi lehelt näoraamatust. Ning valmistas kodus igavlev tütreke.
Paleo pikkpoiss.
500-600g
veisehakkliha
1 muna
1 suur sibul
küüslauk(1 küüs)
1 suur
porgand
1 varsselleri vars (lehed tarvitada ka ära)
umbes 200ml mahetomatipüreed
väike peotäis pekikuubikuid
sool, pipar, jahvatatud muskaatpähklit
pisut
vahtrasiirupit või muud magusat ( nt ploome või datleid)
Porgand, varsseller, sibul ja küüslauk kergelt
blenderdada/purustada, lisada hakkliha, toores kanamuna ja pekikuubikud (minu
suur lemmik on Oskari küüslaugupekk) ning tomatipüree, maitseks natuke
vahtrasiirupit või ploomitükke, mida võib kohe alguses blendrisse lisada,
vormida pätsike ja küpsetada 200-210 kraadi juures umbes 1 tund, vahepeal
niisutada lihast ja pekist väljuva leemega, olen pikkpoisi katnud fooliumiga,
kuid viimased 15 minutit ilma, tuleb kena pruun "koorik" . Mõnusalt
mahlane, toitev ja maitsekas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar