Peale traditsioonilisi Jõuluroogasid, tahab kere miskit muud. Kuna eriti polnud isu ka süüa teha, valmis peaaegu iseenesest risotto. Retsept pärit Jõuluvana kotist tulnud raamatust "Täistaimetoidud lihasööjatele"
Risotto
10 dl kana- või köögiviljapuljongit
2 sl õli
2 1/2 dl risottoriisi
2 šalottsibulat
1 3/4 dl valget veini
2 1/2 dl indiapähklikreemi, sega 1 dl veega
2 sl parmesani
1 sl peterselli või murulauku
Lase puljong keema. Kuumuta suur pann ja lisa õli. Lisa riis ja sega 2- 3 minutit. Lisa hakitud sibul ja prae 1 minut. kalla pannile vein ja hauta kuni on aurustunud. lisa 3 1/2 puljongit ja sega ja raputa panni samal ajal. Hauta vedeliku imendumiseni. Lisa veel 2 1/2 dl puljongit ja sega ja hauta kuni vedelik on imendunud. Lisa veel 4 dl puljongit ja hauta, aeg- ajalt segades. Maitse riisi, et kontrollida konsistentsi.
Kui ei pea kohe serveerima, võid panni kaanega katta ja tõsta kõrvale. Keetmist võib jätkata kuni 3 tunni pärast. Kui serveerid kohe, lisa pähklikreem ja parmesaan. sega kuni risotto on kreemjas ja lainetav. Lisa maitsetaimed.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar