Lehed

neljapäev, 3. detsember 2015

Taas võõrad suled

Kuna tütar kodus igavleb ja ise lidusin saviringi, siis lasin tal süüa teha. Minu poolt Nami- Namist otsitud retsept ja  tema teostus.

KARTULI-SEENE-POMMUKARRI



1 sl õli

2 viilutatud sibulat

3-4 suuremat kartulit

1 pommu e. baklažaan

250 g väikeseid šampinjone

2-4 sl India karripastat

1 dl köögiviljapuljongit

4 dl kookospiima

hakitud värsket koriandrit

Serveerimiseks:
riisi

naan-leiba

Kuumuta õli suurel pannil, lisa hakitud sibul ja prae paar minutit. Siis lisa kooritud ja tükeldatud kartul. Kata kaanega, siis kuumuta tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni kartulitükid pehmenema hakkavad.
Lisa tükeldatud pommu ja puhastatud-poolitatud šampinjonid, maitsesta vähese soolaga ja kuumuta veel paar minutit.
Sega juurde karripasta, seejärel lisa puljong ja kookospiim. Kuumuta keemiseni, siis hauta 10 minutit, kuni kartul on pehme.
Maitse - vajadusel lisa soola või veidi laimimahla (karripastad on ju väga erineva maitsega, nii et täpseid koguseid on raske anda).
Sega juurde hakitud koriander.

Serveeri keedetud riisi ja/või naan-leibadega.

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (May 2006, One-pot mushroom and potato curry).

Šampinjonid asendasime marineeritud männiriisikatega ja kõrvale oli ahjuliha

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar