Vahest tekib tunne, et supp on päris hea idee. Nii oli eelmisel nädalal maapähklisupiga ja laupäeval tuli teine huvitav maitseelamus lillkapsasupiga. Kui Aldis väidab, et tema piima- köögiviljasuppi ei söö, siis seda sõi ja võttis juurde. Ning koduvana arvas, et eks kui kartulit pole, see üks soust ole- tegelikult oli küll seda moodi, aga maitset see ei rikkunud.
Lillkapsasupp.
pakk suitsupeekoni viile
2 sl võid või õli
2 porgandit
2- 4 küüslauguküünt
1 paprika
2 sellerivart
60 g jahu
1 l kanapuljongit
250 ml piima
1 lillkapsas
1 loorberileht
soola, pipart
2 sl hakitud peterselli
Tükelda peekon ja prae poti põhjas keskmisel kuumusel 6- 8 minutit. Tükelda köögivili. Prae järjest läbi: porgand, küüslauk, seller. Lisa jahu ja pruunista seda 1 minut. Siis lisa puljong ja piim. Keeda 3- 4 minutit. Lisa lillkapsatükid. Maitsesta. Keeda veel umbes 10- 15 minutit. Raputa peale peterselli.
Tegelikult oleks pidanud peekoni välja võtma ja alles lõpuks lisama, aga lasin tal keeda koos kõigega ja lisasin ka 1 punase paprika.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar