Lehed

reede, 25. aprill 2014

Veidi suppi

Igal reedel koju jõudes on probleem- kas ja mida veel õhtuks süüa teha? Kuna kell on juba tavaliselt 6 või 7, siis nagu ei viitsikski hakata midagi vaaritama, aga saan ju aru, et pere tahab ikka toitmist. Nii üritan lihtsalt hakkama saada. Sel reedel leidsin näoraamatust õhtusöögi ideede grupist Karima tehtud supi. Intrigeeriv oli liha maitsestamine kaneeliga. Ja järgi ma kohe tegingi. (aga riisi sai ikka paljuvõitu). Toit on pärit Egiptimaalt.

400 g veise-või lambahakkliha
100 g riisi
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1/2 tl jahvatatud kaneeli
hakitud peterselli
1/4 tass jahu
2 liitrit (8 tassi) köögiviljapuljongit

keeda riis puljongis pehmeks.Vahepeal haki sibul ja küüslauk ning segage see hakklihasse koos soola ja pipraga ning kaneeliga.Vormige pähklisuurused lihapallid; veeretage jahus. (Võib üle praadida väga kuumas õlis umbes 5 minutit, nõrutada köögipaberil) Pane lihapallid puljongisse. Keeda 15 minutit. Kaunistage hakitud peterselliga ja serveeri kuumalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar