Lehed

pühapäev, 27. aprill 2014

Pirukas?

Viimasel ajal levivad veidrad pirukataignad- lillkapsapõhjal tehtud pitsad jms. Retsept leitud taas näoraamatust Raudse tervise lehelt.

Singi-juustu pirukas

1 väiksem lillkapsas
1 muna
0,5 tassi (ca 50 g) riivitud mozzarellat
0,5 tl meresoola
0,5 tl punet
1/4 tl musta pipart
- täidis
3 sl tomatikastet
0,5 tassi riivitud mozzarellat või cheddarit
Sinki, pepperonit, salamit vm lihalõike
Punet ja riivjuustu peale riputamiseks

Valmistamine:
1. Soojenda ahi 220C-ni, kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri seda oliiviõliga
2. Riivi lillkapsas (võib kasutada köögikombaini, kuid mitte pulbriks lasta)
3. Tõsta lillkapsariis kaussi, lisa muna, 0,5 tassi mozzarellat ning maitseained ja sega hästi läbi
4. Laota saadud tainas küpsetuspaberile ja vormi suur ristkülik. Seejärel aseta plaat täpselt 10 minutiks ahju
5. Määri tainale tomatikaste, jättes paar sentimeetrit ühest pikemast servast vabaks
6. Laota järgmisena pool täidise juustust, seejärel lihalõigud ja peale ülejäänud juust
7. Spaatli või pannilabida abil keera pirukas kokku (võid ka küpsetuspaberiga kaasa aidata), jättes liitekoha alla. Sulge kergelt ka lühemad otsad
8. Lõika peale madalad sälgud ning riputa pisut juustu ja punet
9. Pane uuesti ahju 12 minutiks, välja võttes lase kindlasti enne serveerimist jahtuda

Kui sul pole köögikombaini ja saumiksriga tuleks vaid ühtlane püree, siis peab kasutama riivi. Ja ka tuba saab kenasti lillkapsa õiekesi täis.
Piruka kõrvale hakkisin hiina kapsast, tomatist, sellerivarrest ja kurgist salati, mille kallasin üle basiiliku- õliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar