Lehed

laupäev, 10. mai 2014

...ikka karulauk

Nüüd siis karulaugupesto. Retsepte on netist saada palju. Kust minu oma täpselt pärit enam ei teagi.

Karulaugupesto

võrdselt-
seemneid (kõrvits, maapähkel)
riivjuustu
karulauku
oliiviõli nii palju, et oleks niiske


Kõik saumiksriga puruks ja segi.





Karulaugu- Caesari salat. 

  • 1 kimp karulauku
  • 1/4 hiina kapsast
  • 4 viilu vormisaia              
  • 200 g kirsstomatit
  • 50 g parmesani
  • 6 keedetud muna
  • 1 kurk
  • 3 kanafileed
  • Salatikaste:
    • 3 tk küünt küüslauku
    • 4 tk anšoovisefileed
    • 1 sl Dijoni sinepit
    • sidrunit (0.5 dl mahla)
    • 1,5 dl oliiviõli
    • soola
    • musta pipart
    • 0,5 tl suhkrut
Valmista kõigepealt salatikaste. Püreesta saumiskriga küüslauguküüned, anšoovis, sinep ja sidrunimahl ühtlaseks. Lisa peene nirena õli, pidevalt vahustades. Lisa suhkur, sool ja pipar ning sega ühtlaseks. 
Tükelda karulaugulehed ja hiina kapsas kaussi. Haki munad ja kurk. Prae kanafilee kuubikud, samuti saiakuubikud, millele pressi lõpuks küüslauku. Lisa kõik kaussi. Lõpuks lisa poolitatud tomatid ja piiniaseemned. 
Nirista peale salatikaste, sega läbi ja riivi peale parmesani. 

Algne Angeelika Kangi retsept ilmus ajalehes Eesti Ekspress (2008, juuni). Mina leidsin selle Nami- Namist. Mina lisasin veidi hiina kapsa lehti, sest kartsin, et salat saab muidu liiga vänge. Samuti lisasin kanafileed, kurki ja keedumune. Ikkagi tahedam toit.  Ja söögikõlbulikuks tunnistas selle ka mu lihausku mees.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar