Lehed

neljapäev, 1. mai 2014

Tomatine kapsasupp ubadega

Kuna mina olin 2. mai tööl, siis tegin 1. mail potitäie suppi valmis, et kodused nälga ei jääks. suurem osa sellest söödi küll kohe ära, aga ma vähemalt üritasin.

Tomatine kapsasupp valgete ubadega

(Nipiraamat nr 75, mai 2014)

350 g hakkliha
200 g värsket kapsast
1 porgand
1 sibul või porru
3 küüslauguküünt
1 loorberileht
5 dl kodust tomatiletšot (või
3 dl tomatimahla+ 100 g tomateid)
1, 5 l vett
keedetud valgeid ube

prae hakkliha potis kergelt läbi, lisa peenestatud porgandid, sibulad ja küüslauk. Haki peakapsas peenteks ribadeks ja lisa hakklihale. kalla vesi potti, lisa loorberileht ja lase haududa, kuni kapsas on pehme. Kalla hulka letšo ja tomatid ning porrulaugurõngad, hauta 10- 12 minutit. Lõpuks sega supi hulka oad, lase keema ja maitsesta.

Kasutasin pisikesi põldube, mille esmalt keema panin ja siis alles kapsa. Letšole lisaks panin suppi ka poolikuid kirsstomateid. Sai üks korralikult tummine supp.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar