Kuna peale uue köögikapi paigaldamist oli teha kõike muud, kui süüa, siis tegin Jamie kiire ja lihtsa makaronitoidu. taali kinkis mulle sünnipäevaks retseptide kogumiku ja olen seda haletsusväärselt vähe kasutanud. Parandasin veidi viga.
Tuunikalapasta.
1 punane sibul, peenelt hakitud
1-2 punast tšillit, seemned eemaldatud ja peenelt hakitud
1 tl jahvatatud kaneeli
pihutäis basiilikut, lehed ja varred
eraldi
2 x 400 g purustatud tomateid
2 x 185 g kvaliteetset tuunikala
õlis
1-2 sidrunikoor ja mahl
1 dl riivitud Parmesani+ lisa
serveerimiseks
meresoola
värskeltjahvatatud musta pipart
oliivõli
500 g (täistera) pastat (penne, rigatoni, spagetti)
Haki bassilikuvarred ja tõsta lehed kõrvale. Kuumuta 1-2 spl
oliivõli paksupõhjalises potis ning prae sibul, tšilli, basiilikuvarred koos
kaneeliga keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, kuni sibul on pehme ja klaasjas
(ära pruunista).
Tõsta kuumust ning lisa purustatud
tomatid ning kahvliga väiksemates tükkides murendatud tuunikala. Maitsesta
soolaga. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning lase 20 minutit podiseda
(vähemalt pool sellest ajast ilma kaaneta, nii jääb kaste parajalt
kontsentreeritud). Maitsesta vajadusel soolaga ja lisa värskeltjahvatatud musta
pipart.
Keeda pasta suures ohtra veega potis al dente. Tõsta tassitäis pasta keeduvett
kõrvale. Kurna pasa ning lisa kastmele koos basiilikulehtede, umbes 2 spl
oliivõli, sidrunikoore ja mahla ning Parmesaniga. Sega hoolega. Vajadusel lisa
pasta vedeldamiseks veidi keeduvett. Serveeri kohe.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar