Laupäeval tegin Nami- nami raamatust Kreekast pärinevat moussakat ja Jamie ahjukartuleid. Need kartulid on ikka ülihead- proovisin teha valgeveiniäädikaga, kuid jäid liialt mahedateks.
Moussaka
2 baklažaani
1 hakitud sibul
400 g (looma)hakkliha
4 tomatit
100 ml tomatipastat
100 ml tomatipastat
4 purustatud küüslauguküünt
2 tl hakitud peterselli
kaneeli, vürtsi
200 ml punast veini
soola
musta pipart
praadimiseks õli
50 g võid
100 g nisujahu
soola
musta pipart
riivitud muskaatpähklit
75 g riivitud juustu
Lõika baklažaan 1 cm paksusteks viiludeks. Puista soola peale ja lase seista sõelal 20 minutit. Kuivata ja küpseta ahjus või prae pannil kergelt läbi.
Kuumuta sibul väheses õlis, lisa hakkliha. Haki tomatid ja küüslauk, lisa pannile.
Peenesta ürdid, lisa sool koos ülejäänud maitseainetega. Lisa vein ja hauta 10 minutit ilma kaaneta potis.
Laota baklažaanid ahjuvormi, puista pipart-soola peale. Kata hakklihamassiga, sellele veel kiht baklažaani.
Keeda bešamellkaste, lisa osa riivjuustust ja vala vormi kõige peale.
Kuumuta sibul väheses õlis, lisa hakkliha. Haki tomatid ja küüslauk, lisa pannile.
Peenesta ürdid, lisa sool koos ülejäänud maitseainetega. Lisa vein ja hauta 10 minutit ilma kaaneta potis.
Laota baklažaanid ahjuvormi, puista pipart-soola peale. Kata hakklihamassiga, sellele veel kiht baklažaani.
Keeda bešamellkaste, lisa osa riivjuustust ja vala vormi kõige peale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Kuigi raamat nägi ette kasutada looma- või lambahakkliha, kasutasin hakklihasegu. Ja punase veini asemel pasteediteost ülejäänud portveini. Maitsestasin piparkoogimaitseainega- see andis väga huvitava lõhna ja riukliku maitse.
Ja mul jooksevad sipelgad naha all ja karvad läevad turri, kui jälle kuskilt hakkab silma, et baklažaan on pommu!!!!
Pühapäeval sain kergemini läbi- poest kotiga sardelle ja grill tulele. Kuna külmikus seisis ja jäätus neljapäevane tatrapuder, siis segasin talle hulka konservhernest, tomatit ja rohelist sibulat ning majoneesi ja saingi vorstikõrvase salati.
Kuigi raamat nägi ette kasutada looma- või lambahakkliha, kasutasin hakklihasegu. Ja punase veini asemel pasteediteost ülejäänud portveini. Maitsestasin piparkoogimaitseainega- see andis väga huvitava lõhna ja riukliku maitse.
Ja mul jooksevad sipelgad naha all ja karvad läevad turri, kui jälle kuskilt hakkab silma, et baklažaan on pommu!!!!
Pühapäeval sain kergemini läbi- poest kotiga sardelle ja grill tulele. Kuna külmikus seisis ja jäätus neljapäevane tatrapuder, siis segasin talle hulka konservhernest, tomatit ja rohelist sibulat ning majoneesi ja saingi vorstikõrvase salati.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar