Lehed

pühapäev, 25. mai 2014

Nädalalõpu katsetused.

Laupäeval tegin Nami- nami raamatust Kreekast pärinevat moussakat ja Jamie ahjukartuleid. Need kartulid on ikka ülihead- proovisin teha valgeveiniäädikaga, kuid jäid liialt mahedateks. 

Moussaka

2  baklažaani                                                  
1  hakitud sibul                         
400 g (looma)hakkliha                         
4 tomatit
100 ml tomatipastat                       
4 purustatud küüslauguküünt                                                  
2 tl hakitud peterselli                          
kaneeli, vürtsi                         
200 ml punast veini                         
soola
musta pipart                         
praadimiseks õli                         



  • Bešamellkaste:
    50 g võid
    100 g nisujahu                        
  • 500 dl piima                      
    soola
    musta pipart                         
    riivitud muskaatpähklit                         
    75 g riivitud juustu
                
    Lõika baklažaan 1 cm paksusteks viiludeks. Puista soola peale ja lase seista sõelal 20 minutit. Kuivata ja küpseta ahjus või prae pannil kergelt läbi.
    Kuumuta sibul väheses õlis, lisa hakkliha. Haki tomatid ja küüslauk, lisa pannile.
    Peenesta ürdid, lisa sool koos ülejäänud maitseainetega. Lisa vein ja hauta 10 minutit ilma kaaneta potis.
    Laota baklažaanid ahjuvormi, puista pipart-soola peale. Kata hakklihamassiga, sellele veel kiht baklažaani.
    Keeda bešamellkaste, lisa osa riivjuustust ja vala vormi kõige peale.
    Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

    Kuigi raamat nägi ette kasutada looma-  või lambahakkliha, kasutasin hakklihasegu. Ja punase veini asemel pasteediteost ülejäänud portveini. Maitsestasin piparkoogimaitseainega- see andis väga huvitava lõhna  ja riukliku maitse.
    Ja mul jooksevad sipelgad naha all ja karvad läevad turri, kui jälle kuskilt hakkab silma, et baklažaan on pommu!!!!

    Pühapäeval sain kergemini läbi- poest kotiga sardelle ja grill tulele. Kuna külmikus seisis ja jäätus neljapäevane tatrapuder, siis segasin talle hulka konservhernest, tomatit ja rohelist sibulat ning majoneesi ja saingi vorstikõrvase salati.





    Kommentaare ei ole:

    Postita kommentaar