Borš pekikõrnete ja küüslauguga.
(Kööginurk 2013/10 oktoober)500 g sealiha
2 l vett
1 kartul
½ kapsast
1 peet
1 porgand
½ paprikat
1 tomat
4 sl hapukoort
1 sl tomatipastat
1 sl õli + 1 sl võid
½ sidruni mahl (või 2 tl äädikat)
2 küüslauguküünt
20 g tilli
loorberileht
suhkur
pipart
soola
Keeda sealihast puljong, tükelda liha. Viiluta kartul ja ribasta sibul. Riivi porgand. Kuumuta pannil või- õlisegu ja hauta selles porgand ja sibul 5 minutit. Lisa tomatipasta ja hauta köögivili pehmeks. Riivi peet jämeda riiviga, piserda üle sidrunimahlaga, et värvus säiliks. Vala peedipurule 150 ml puljongit, lisa porgand- sibul ja hauta 5 minutit. Pane kapsaribad, kartul, paprika ja tomat keevasse puljongisse. Kui keetmise lõpuni on jäänud 5 minutit lisa peet ja maitseained. Lõpuks lisa liha ja küüslauguga hõõrutud ja tükeldatud pekk. Maitsesta.
Selline oli algne retsept. Mina muutsin seda veidi- põhjaks kasutasin 3 päeva keedetud loomakontidest saadud puljongit ja lihariismeid. Peet oli keedetud juba poes. Seapekki polnud kuskilt võtta - ostsin Grossi poest ungari pekki. Kuubistasin ja praadisin kõrneks. Lisasin lõpuks. Ja paprika ununes ostmata. Ja kõige lõpuks lisasin ka reedel alles jäänud pelmeenid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar