Lehed

neljapäev, 8. mai 2014

Jätkuv karulauguhullus

Kõige parem on karulauk värskelt ära kasutada. Nii siis hullus jätkub.

Karulauguhummus.

400 g purk konservitud kikerherneid (nõrutatud) peotäis värsket karulauku
4 sl oliiviõli 
2 sl tahiini seesamipastat soovi korral
sidrun
soola ja musta pipart

Valmistamine:

Peenesta kikerherned, veidi vett ja pestud ning kergelt hakitud karulaugulehed (nt köögikombainis). Sega juurde oliiviõli, soovi korral ka tahiini (siis saad hummus bi tahini). Maitsesta julgelt sidrunimahla, soola ja pipraga.

Kui hummus on liiga paks, siis sega juurde veidi vett või oliiviõli. Õige hummus peaks olema kreemjas, ent mitte vedel.

Lasin kõik koostisosad saumiksriga puruks. Ja karulauku panin ikka mõnuga!

Karulaugune kartulisupp.


1 tk sibulat
võid
õli
350 g kartulit ( 3 tk)
1 tk hapukat õuna
8 dl lahjat puljongit
100 g kimp karulauku
soola
musta pipart
sidrunit (pisut koort)

Serveerimiseks:
  • toorjuustu või
  • kodujuustu või
  • hapukoort
Valmistamine:
Haki sibul peeneks, kuumuta või ja õli segus kuldseks. 
Lisa kooritud kartulitükid ning õunasektorid. Vala peale puljong ning keeda, kuni kartul on pehme. 
Püreesta supp, siis lisa hakitud karulauk ning püreesta veel kord. 
Timmi maitset soola, sidrunikoore ja vajadusel pipraga. 
Serveeri kohe, nt toorjuustu, kodujuustu või hapukoorega. 

Retsept ilmus ajalehes Postimees Arter 16.5.2009 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar