Lehed

kolmapäev, 9. september 2015

Kana apelsini ja granaatõunaga?

Kui külmikus on alus 6 kanakoivaga, siis peaks ju miskit uut välja mõtlema. Sel korral abiks Toidutare.

Mõnus kana (võib olla ka kukk)

1 tk tükeldatud kukk või kana
3 tk apelsin
1 tk suur granaatõun
tüümianioksad
mündilehed
2 tl soolahelbed
2 spl roseepipar
4 spl  oliiviõli
must pipar
4 tk küüslauguküüs
1 spl vedel mesi
1 dl oliiviõli

Tükelda lind ja aseta küpsetusnõusse. Tee ühe apelsini riivitud koorest, hakitud ürtidest, uhmris kergelt purustatud roseepiprast, soolahelvestest ja apelsinimahlast marinaad ning vala lind sellega üle. Nirista peale väheke oliiviõli ja raputa ka pisut musta pipart. Hoia 2–3 tundi külmkapis.
Võta pool tundi enne ahju panekut külmast välja ja lisa ühe apelsini sektorid. Küpseta 225-kraadises ahjus kukke umbes 1 tund, broilerit 40 minutit.
Samal ajal tee kaste. Pressi (näiteks sidrunipressiga) ühest apelsinist mahl välja. Poolita granaatõun – ühest poolest pressi mahl välja, teisest õngitse välja seemned. Vala kõik kaussi ning lisa mesi, 3–4 riivitud küüslauguküünt ja 1 dl oliiviõli.
Tõsta lind korraks ahjust välja ja vala kaste peale. Küpseta veel 180-kraadises ahjus (kukke 45 ja broilerit umbes 35 minutit).

Kõik maitsestamiseks kasutatud ürdid- apelsinid läksid kõrbema, aga maitse oli hea.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar