Lehed

teisipäev, 15. september 2015

Supp- soust

Seenelkäik lõppes peaaegu tühjade korvidega. Vaid umbes 2 sousti jagu kukeseeni leidsime rohelise sambla seest mustikavarte vahelt. Proovisin teha kukeseenepüreesuppi. Mees sõi seda loomulikult taas kahvliga supitaldrikust.

Kukeseene-suitsujuustu püreesupp

450g kukeseeni 
1sl võid 
240g suitsujuustu 
2 küüslauguküünt 
2 viilu saia (koorteta) 
1 sibul 
1l vett 
1 köögivilja puljongikuubik 

1. Puhasta seened mustusest, tükelda. Sulata potis või ning pane seened sinna praadima, Tükelda sibul ning küüslauk ning lisa seentele. Kuumuta kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. 
2. Valmista kuumast veest ja puljongikuubikust puljong ning lisa seentele. Lase õrnalt keema. 
3. Koori suitsujuust ning riivi jämedama riiviga peeneks (riivi puudumisel võid suitsujuustu ka tükeldada) Lisa supile ning sega pidevalt, et juust täielikult lahustub. Lisa supile saia tükid ning püreesta kuni supp on kreemise kontsistentsiga. lase õrnalt keema ning vajadusel maitsesta soola-pipraga. 
Serveeri kindlasti trühvliõliga, see teeb supist tõelise maitsenaudingu. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar