Lehed

laupäev, 7. mai 2016

Lasanje

Retsept rohelisest "Itaalia köögi" raamatust.

Küpsetatud lasanje lihakastmega

Bolognese lihakaste:
2 sl võid
4 sl õli
1 sibul
2 sl peekonitükke
1 porgand
1 sellerivars
1 küüslauguküüs
350 g taist hakkliha
soola, pipart
2/3 tassi punast veini
1/2 tassi piima
400 g purk tomateid
1 loorberileht
tüümiani

lasanje lehti
1 tass riivitud parmesani
3 sl võid

Bešamellkaste:
3 tassi piima
1 loorberileht
veidi muskaati
1/2 tassi võid
3/4 tassi jahu
soola, pipart

Lihakastmeks tükelda juurviljad. Prae sibul, lisa sink, porgand ja seller ning küüslauk. Lõpuks lisa hakkliha. Prae segades, maitsesta. Vala juurde vein ja hauta, kuni vedelik on aurustunud. Lisa piim ja keeda aurustumiseni. Sega juurde tomatid. Lisa ürdid ja lase keema. Keeda kaaneta 1 1/2 - 2 tundi. Sega.
Bešamellkastmeks kuumuta piim loorberilehega. Sulata või ja lisa jahu. Prae läbi, kalla juurde piim ja keeda paksenemiseni. Maitsesta. 
Pane lasanjeplaadid kastmetega kihiti. Alustades lihakastmega ja kõige peale lasanje ja juust. Küpseta ahjus umbes 20  minutit. enne söömist lase 5 minutit seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar