Lehed

neljapäev, 19. mai 2016

Midagi kanast

Retsepti otsimine võttis pool päeva. Teadsin, et tahan kana. Siis leidsin lihtsa ja huvitava, aga poes oli terve kana väga soodsalt ja pidin veidi ümber mängima. Sibul ja porgand jäid üldse kõrvale. Tegin veidi ahjukartuleid. Maitsestasin neid veiniäädikaga. Sellest sai ka kana kerge marinaadi maitse juurde.

Estragoni kana

u 600 g nahata ja kondita kana kintsuliha
200 g suitsutatud seapõske
3 väikest sibulat
3 küünt küüslauku
2 keskmist porgandit
2 tl (kuhjaga) kuivatatud estragoni
u 300 ml kanapuljongit
soola, pipart

Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Eemalda seapõselt kamar. Selle võid sügavkülma suitsutatud jääkide kotti sokudada, millest siis vastlapäevasupi puljong keeta:) Haki seapõsk peeneteks ribadeks ja prae keskmise kuumusega pannil, kuni rasv on piisavalt eraldunud. Tõsta natuke kuumust ja lao sellesse ühe kihina kanatükid ja prae mõlemalt poolt kuldseks. Lisa 6 sektoriks lõigatud sibulad, noa all lapikuks pressitud küüslaugu küüned ja viilutatud porgandid. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Prae u 5 minutit. Lisa estragon ja kanapuljong, sega läbi. Tõsta pann ahju ja küpseta ilma kaaneta u 30 minutit.
Kui Sul on pann, mis ahju ei sobi panna, siis pane ahjukindel nõu kohe ahju kui ahju sooja paned ja vala kogu praetud kraam pannilt eelsoojendatud ahjuvormi ning küpseta seal kogu toit valmis.
Mina serveerisin sõmera tatrapudruga aga kindlasti sobib siia juurde riisi pakkuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar