Retsept pärineb Kiired toidud raamatust. Kõik sealsed retseptid mu meelest küll kiirete hulka ei kuulu, aga kerged valmistada küll. Ja järgi oli ka veel Kanaaridelt toodud safranit- mis iganes see endast kujutas.
Hispaania safranikana riisiga.
60 ml õli
4 kanakintsu ja 6 poolkoiba
1 suur punane sibul
1 suur roheline paprika (2/3 kuubistatud ja 1/3 tikkudeks)
3 tl magusat paprikapulbrit
400 g purk tomatitükke
1 1/4 tassi (275 g) paella e arborioriisi
1/2 tl jahvatatud safranit
Suurel pannil 2 sl õli kuumaks. Maitsesta kanatükke rikkalikult ja pruunista mitmes jaos. Võtke pannilt.
Vägenda kuumus keskmiseni ja lis ülejäänud õli. Lisa sibulatükid ja kuubistatud paprika. Küpseta 5 minutit. Sega hulka paprikapulber ja prae 30 sekundit. Lisa tomat ja hauta tasasel tulel 1- 3 minutit või kuni paksenemiseni.
Kalla pannile pidevalt segades 3 1/3 tassi (875 ml) keeva vett ning lisa riis ja safran. Tõsta kana tagasi pannile ja sega riisiga.Maitsesta. Aja keema, kata kaanega, vähenda kuumust keskmisest madalamaks ja hauta tasasel tulel 20- 30 minutit või kuni vedelik on täielikult riisi imbunud ja liha pehme. Sega paprikatikud ja lase enne serveerimist 3- 4 minutit kaanega kaetult seista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar