Lehed

reede, 17. juuli 2015

Kartulipüreevorm vorstiga

100 roa Kartuliraamat on tihkelt täis suupäraseid retsepte. Ja kui Grossi poest sain allahinnatud Krakovi rõnga, siis see roog sündiski.

Kartulipüreevorm viineritega.

10 kartulit
2 dl piima
50 g võid
200 g viinereid
2 sibulat
soola, pipart
2 sl sulatatud võid
2 sl õli (määrimiseks)
maitserohelist kaunistamiseks

Keeda kartulitest, piimast ja võist püree- keeda kartulid pehmeks vähese soolaga maitsestatud vees. Vahepeal aja piim kuumaks ja lisa või. Vala keeduvesi ära ja tambi kartulid pudruks. Kalla vähehaaval juurde piim ja sega ühtlaseks massiks. Klopi kergelt ja maitsesta.
Lõika viinerid ja sibulad ratasteks. Määri ahjuvorm ja kalla sinna pudru. Silu. Lao peale sibula ja vorstirattad. Määri pealt sulavõiga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15- 20 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar