Lehed

teisipäev, 3. juuni 2014

Äädikakartulid

Näppu juhtus Nami- namist huvitav kartuliretsept. Kuid- kas oleks pidanud kasutama kangemat äädikat või oli viga selles, et Jamie kartulid on meid ära hellitanud, aga loodetud emotsiooni see pannitäis mulle küll ei tekitanud. Kasutasin valgeveini äädikat, mis tundubki liiga lahja olevat. Keetmise ajal sain kassiga jalutamas käia- rõõm oli mõlemal.

Äädikakartulid.

1 kg varajasi kartuleid
2,5 dl õunaäädikat
tavalist jämedat meresoola ja meresoolahelbeid
2 - 3 sl võid
hakitud värsket murulauku
musta pipart
Valmistamine:
Pese kartulid hoolega, vajadusel lõika väiksemateks tükkideks. Pane potti kartulid, 2,5 dl äädikat, 1 sl meresoola. Lisa nii palju vett, et kartulid oleksid üleni veega kaetud (ca 2,5 cm vee all lausa). Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda 20-25 minutit, kuni kartulid on pehmed. Nõruta hoolega, siis lõika kartulid pooleks. 

Kuumuta või suurel praepannil mõõdukalt tugeval kuumusel. Lisa kartulid, maitsesta soola ja pipraga. Prae, panni aeg-ajalt raputades, kuni kartulid on krõbedad ja kuldpruunid - umbes 8-10 minutit. 

Puista peale soolahelbeid ja hakitud murulauku ja serveeri. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar