Pühapäev oli lootusetult vastik, külm ja vihmane. Kuna eilsest veel suur tükk pitsat alles, siis sain kergemini hakkama, vaid natuke vanaema kotlette veel alles olevast hakklihast, mida sõime keedukartuli ja jahusoustiga. Viimane sai kõige rutem otsa- Taali arvas, et see on tema lemmik soust. Oleks ta seda kogu elu pidanud igal õhtul sööma, nagu mina lapsena, ta nii ei arvaks.
Eelmisel päeval olin korjanud paraja viha (500 g) piparmündivarsi ja nad koos sidruniga läbi keetnud. Kurnasin- ja keetsin nad siis moosiks. Originaalis on see moos küll päris säravalt roheline- minu oma tuli aga siirupiselt kollane. Piparmündi lõhna oliküll kogu elamine täis.
250 g piparmünti
1 kg suhkrut
2 sidrunit
0, 5 l vett
Pesin ja nõrutasin piparmündi, tükeldasin ja koos sidrunitükkidega keetsin 10 minutit. Hoidsin jahedas 24 tundi ja kurnasin. Vedelikule lisasin suhkru ja keetsin paksenemiseni. Purki ja kaanega kinni.
Ja õhtul käisime Taaliga seenel. Saagiks 1 kivipuravik ja peotäis kukeseenepojukesi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar