Laste suureks kasvamise juures on minu jaoks kõige raskem harjuda vähem süüa tegema. Olen ju harjunud, et 7 liitrine pott sai juba järgmiseks lõunaks tühjaks. Ja nüüd nii veider- teen retseptiraamatu järgi 1 koguse ja sööme ikka 3 päeva! Seda retsepti üritasin siis poole vähem teha, sest seoses algava suvega olime vaid kahekesi. Ja ikka jäi pool veel tänaseks!
Laisa pirukas.
2 õhukest lavašši
500 g hakkliha (võib asendada seente ja/või kartuliga)
rohelist sibulat
1 sibul
1 sibul
soola, pipart
3 muna
5 sl majoneesi
2 sl ketšupit
Sega hakklihast, sibulast ja maitseainetest täidis. Määri õhukesele lavašile ja keera rulli. Määri ahjuvorm või vms. Keera rull vormi ja kalla üle muna, majoneesi ja ketšupiseguga. Küpseta 40- 50 minutit 180 kraadises ahjus.
Meenutas makaronivormi või lasanjet veidi. Üks pehme söömaaeg igatahes. Et libedamalt alla läheks, segasin kõrvale tomati- rukola- sibula- hapukoore salati.
Värske hapukurk.
Kes seda enam teab, kust selle kurgi retsept pärit- juba vanaema tegi nii. Kohtasin poes allahinnatult pisikesi kurgilapsi ja taipasin kohe, et just neist saaks juba hapukurki teha.
1 kg lühikesi kurke
tillivarsi
mustsõstralehti
3 küüslauguküünt
2 sl soola
1 l külma vett
Soolast- veest lahus vala kurkidele- tillile- mustasõstralehtedele. Aseta peale raskus, et kurgid ikka vee all püsiksid.
Täna kolmas päev ja juba kergelt hapukad.
Täna kolmas päev ja juba kergelt hapukad.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar