Marineeritud baklažaan ja suvikõrvits.
Marinaad:
õli
veiniäärikat või sidrunimahla
basiilikut vms maitserohelist
peoga pähkleid
suhkrut
soola
pipart
Kõiki võtta parajalt ja lasta saumiksriga segi ( see retsept on pärit lihakoolituselt). Sellesse segusse baklažaani ja suvikõrvitsa umbes 1 cm viilud pooleks tunniks vähemalt seisma ja grillile- igatahes söödi need esimesena ära! Uus grillihitt meie perre.
Grillitud broilerisüdamed.
Valmistamisaeg: ööpäev marinaadis + 15 minutit grillil
500 g südameid (broileri või pardi)
100 g Lahe Laua majoneesi
1 sl mahedat magusat sinepit
2 küüslauguküünt
1 sibul
1 tl soola
1 tl suhkrut
2 sl sojakastet
Haki sibul ja küüslauk.
Sega omavahel marinaadiained ning vala südametele. Sega läbi. Jäta ööpäevaks
külma maitsestuma. Aja südamed vardasse ning küpseta grillil.
*leota puidust grilltikke
enne grillimist vees – nii ei kõrbe tikud grillil mustaks.
*pardisüdamed võid asendada ka broilerisüdametega.
Blogis oli hoiatus, et need meeldivad kõige rohkem pere noorimatele- ja oligi nii- üks kaheaastane neiu sõi neid tõesti mõnuga!
Grill- liha.
Kõikide imeliste toorvorstide kõrvale marineerisin ise liha. Marinaadiks keerasin kokku eelmise aasta alõtšatšatni ja seisma jäänud porgandi- astelpajumoosi. Lisasin veidi pipart ja hoidsin üleöö. Väga mõnus mahlane sai.
Teine variant oli Santa maria suitsuse grilliseguga triibuliha.
Kõrvale segasin kokku lihtsalt tomati- kurgi- varsselleri- hiina kapsa- punase paprika- rohelise sibula- mugulsibula- õlimarinaadi salati. Samadest komponentidest, vaid lisades rohelise herne ja keedetud makaronid ning hapukoore- majoneesi, sai makaronisalat. Ja loomulikult Jamie kartulid!
Joogiks segasin punasest veinist kolmeliitrise purgitäie Sangriat ja ankrus oli ka koduõlut (pool suhkrust sel korral mesi)
Sangria.
1 pudel punast veini
5 sl suhkrut (või maitse järgi)
1 apelsini mahl
2 apelsini
1 sidrun
kaneeli
50 ml konjakit (viina)
200 ml mullivett - enne joomist!
Segada kokku ja hoida üleöö. Enne joomist lisada mullivesi
300 g võid
3 muna
200 g jahu
100 g kookoshelbeid
200 g rabarberit
Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks, lisa
ükshaaval munad. Sega juurde jahu ja kookoshelbed. Vala tainas küpsetuspaberiga
kaetud suuremasse ahjuvormi (kasutasin 24x32 cm suurust vormi). Viiluta
rabarber ja puista taignale. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit.
Serveerimisel puista peale
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar