Lehed

neljapäev, 26. juuni 2014

Supipäev

Peale raskeid pidustusi tõmbas Aldis nina vingu, kui kolmapäeva õhtul üritasin talle sööta ülejäänud makaronisalatit ja grillvorsti. Lubasin siis, et teen neljapäeval suppi. Tööl aga unustasin taas viimaseks hetkeks retseptiotsingu. Alles kodus hakkas see supp kuidagi tuttav tunduma. Mõtlesin, et kas tõesti jälle see saksa nimega mees külas käinud? Aga sel korral  mitte... Retsept pärit Nami- Namist.


  • 100 g suitsutatud peekonit
  • 1 sl võid
  • 1 suur sibul
  • 2 - 3 porgandit
  • 3 - 4 kartulit
  • 1 kollane või punane paprika
  • 1 sl (kuhjaga) nisujahu
  • 1 sl mahedat paprikapulbrit
  • 1 l kana- või köögiviljapuljongit
  • 400 g purk konservitud maisi
  • 2 dl 10% rõõska koort
  • väike kimp värsket peterselli
  • musta pipart
Lõika peekon kuubikuteks. Koori sibul, porgandid ja kartulid, lõika kõik väikesteks kuubikuteks. Lõika paprika peenikesteks ribadeks. 
Prae esmalt peekon suures potis võis kuldseks. Lisa köögiviljad (sibul, kartul, porgand, paprika), kuumuta 5 minutit, aeg-ajalt segades. 
Sega juurde jahu ja paprikapulber, sega hoolega läbi. 
Lisa puljong ja kuumuta supp keemiseni. Lisa nõrutatud konservmais. 
Kata pott kaanega ning keeda suppi tasasel tulel 15-20 minutit, kuni kartul ja porgand on pehme. Veidi enne lõppu sega juurde rõõsk koor. 
Maitsesta pipraga, serveerimisel puista peale rohkelt hakitud peterselli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar