Nii nagu nädalavahetusel ikka- proovisin netist- ajakirjadest leitud retsepte. Sõbranna arvas küll, et varsti tema meil enam midagi süüa- juua ei julge, sest tema nüüd kindel poleks, et ebajasmiin ikka söödav taim on. Lätlastel pidi see aga lausa rahvustoitude raamatus olema. Maitse polnud küll suurem asi, nii et ega teine kord enam ei tee. Pealegi sarnanes ta kirvesupile- sidrunit oli ikka tunduvalt rohkem. Võimalik, et võililledega proovin siiski järgmisel aastal- võilillevein oli ju päris hea.
Jasmiinijook.
1 l vett
2-3 õhukest
sidruniviilu
40
jasmiiniõit
4 sl mett
Lase vesi
keema, vala sidruniviiludele ja jäta natukeseks jahtuma. Vala soe vedelik
jasmiiniõitele (sidruniviilud võid sisse jätta) ja lase paar tundi tõmmata.
Kurna läbi tiheda riide, sega juurde mesi ning tõsta külmkappi. Võid serveerida
kaunil suvepäeval niisama või jääkuubikutega.
Sama jooki võib kevadel
proovida teha ka võililleõitest.
Pitsa saviahjus Jamie taignal.
650 ml sooja vett
1 kg jahu
1 sl suhkrut
soola
30 g pärmi või 7,5 g kuivpärmi
Selle segu segas taignaks taas mu armas leivamasin. Katteks praadisin 400 g hakkliha, 1 0,7 l purgi rasvas praetud kukeseeni, 1 sibula ja tükeldasin kattele pool purki ananassilõike. Katsin juustuviiludega. Juba siis, kui taigna kerkima panin hakkasin ka saviahju kütma. Päris normaalne kuumus tuli- ei läinudki kõrbema ja küpsetas 2 pitsat ja kanasašlõki ära. Viimane sai lihtsalt fooliumkaussi kallatud ja ahju serva pistetud. Algselt plaanisin resti vahel küpsetada, aga õnneks ei teinud- jube palju rasva ja mahlu sulas välja.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar