Lehed

laupäev, 2. mai 2015

Praetud maks taignas

    Näoraamatu vene lehelt tuleb retsepte nagu rahet. Kuigi Aldis arvas, et rikkusin traditsioonilise praemaksa ära, siis pidi ka tema tunnistama, et maks iseenesest oli nii mahlane ja pehme, et ta polnud enne sellist söönud.

    Maks taignas.

    400 g maksa 0,5 cm  viiludena

    2-3sl jahu

    2 muna

    ¼ tl küpsetuspulbrit

    sool, pipar

    50 grammi viina (saab asendada gaseeritud veega)

    õli


    Maitsesta maks soola ja pipraga. Sega muna, jahu, sool, viin ja näpuotsatäis küpsetuspulbrit taignaks. See peaks olema hapukoore paksune. Kasta maks taignasse ja prae kuumas õlis mõlemalt poolt. See võtab paar minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar